Påmelding

Meld deg inn via Min idrett
og bli med i vårt team ! 

 

Nye regler, nye avlysninger!

Skrevet av: Ingvar Sjøthun, publisert 13.12.2021

Med bakgrunn i de nye retningslinjene fra Regjeringen mandag 13. desember, er vi dessverre nødt til å avlyse OnsdagsCup 4, som skulle vært førstkommende onsdag. Videre vil OnsdagsCup 5, som skulle vært 5. januar, også bli avlyst. 

Vi håper at det blir med dette, og at OnsdagsCup 6 den 19. januar lar seg avholde.

 

Foreløpig er hallen åpen som vanlig, men følgende regler og anbefalinger gjelder fra i dag:

 

Barn og unge

  • Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan ha organiserte fritidsaktiviteter, som for eksempel fotballtrening eller korpsøvelse, men det blir anbefalte begrensninger i hvor mange som kan være med. Hvis aktiviteten foregår innendørs bør det være maks 20 stykker, med mindre alle deltakerne er fra samme kohort i skole eller barnehage. (nytt)
  • Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan trene eller øve sammen, men vi anbefaler ikke å ha cuper, kamper eller turneringer hvor barn fra ulike steder samles. (nytt)

Voksne

  • Vi anbefaler å utsette eller avlyse gjennomføring av arrangementer tilknyttet organiserte idretts- og fritidsaktiviteter på tvers av ulike grupper, både ute og inne. (nytt)
  • Vi anbefaler å utsette eller avlyse organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne som foregår innendørs.

Munnbind

  • Påbud om bruk av munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, taxi og innendørs stasjonsområder. Påbudet gjelder også for ansatte med mindre det er tatt i bruk fysiske barrierer.

Toppidretten

Regjeringens seneste koronainnstramming rammer bare de færreste av toppidrettsutøverne. 

Blant annet får toppidretten unntak fra avstandskravene ved gjennomføring av konkurranser.

«De generelle anbefalingene om trening for voksne over 20 år gjelder derfor ikke for toppidretten. Det er viktig at toppidrett ikke defineres for vidt. Det legges til grunn en definisjon av toppidrettsutøvere som tar utgangspunkt i Norges idrettsforbunds avgrensning fra sommeren 2020», heter det i regjeringens anbefaling.

– Dette er utøvere på et høyt nivå som er fullvaksinerte og som er underlagt et strengt smittevernregime både under trening og konkurranser. Derfor vurderer helsemyndighetene det til at smitterisikoen innenfor disse miljøene er begrenset.

 

Les idrettsforbundets artikkel her.

 

OKDenne siden benytter cookies
Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å bedre din brukeropplevelse. Ved å fortsette å bruke vårt nettsted samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler . Detaljer